L’esmorzar, el carburant del bon estudiant
Dels tres àpats principals diaris potser el més important és l’esmorzar. Fer un esmorzar complet i saludable proporciona molts avantatges des de tots els punts de vista. En primer lloc, les persones que fan un esmorzar equilibrat milloren el seu estat nutricional ja que triar aliments saludables per esmorzar evita començar el dia ingerint aliments d’altres tipus que poden ser massa grassos i dolços, com és el cas de les pastes industrials, a les quals els falten fibra, vitamines i minerals. En segon lloc, un bon esmorzar augmenta el rendiment físic i intel·lectual. Un esmorzar amb cereals i fruita aporta glucosa, que facilita la concentració, la memòria i altres habilitats intel·lectuals. Les persones que no esmorzen han de posar en marxa mecanismes hormonals compensatoris que influeixen negativament en el rendiment.
A més, esmorzar bé proporciona bon humor ja que elimina la hipoglucèmia provocada pel dejuni nocturn i recarrega les piles de l’organisme.
VÍDEO
A casa |
A l’escola |
|
---|---|---|
Dilluns | Llet amb torrades i melmelada | Mandarines i fruita seca |
Dimarts | Bol de iogurt amb daus de poma i musli | Entrepà de pernil |
Dimecres | Llet amb cereals rics en fibra | Un plàtan i fruita seca |
Dijous | Macedònia de fruita amb iogurt i musli | Pa amb xocolata |
Divendres | Pa amb tomàquet i formatge | Una pera i un iogurt líquid |
Font: Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. |
Posted on Setembre 30, 2011, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Comentaris tancats a L’esmorzar, el carburant del bon estudiant.
You must be logged in to post a comment.