Polítiques, objectius i indicadors 2015/2019

LOGO AMPA gran

Polítiques, objectius i indicadors 2015/2019

3 POLÍTIQUES APROVADES: 

 • POLÍTICA 1: PROJECTE D’INTERCISPLINARIETAT A L’AULA

 • POLÍTICA D’ALUMNAT

 • POLÍTICA DE PARES I MARES

Les polítiques a seguir per el proper quadrienni s’han vehiculat amb la participació de l’alumnat, mares i pares, docents, religiosos i personal d’administració i serveis, a través de l’Assemblea de les Institucions Educatives, que és l’òrgan col·legiat de representació institucional (IIEE) adscrit al Secretariat, sota la Presidència del P. Provincial de l’Escola Pia de Catalunya.

L’Assemblea, reunida a Mataró el passat mes de març i formada per 200 membres, té la funció d’avaluar el grau de compliment de les polítiques aprovades en l’anterior quadrienni i el funcionament de cada escola durant aquest període de temps, així com decidir les polítiques globals que la institució es compromet a aplicar els propers anys. Dites polítiques triades a l’Assemblea han estat ratificades pel Capítol Provincial celebrat a Barcelona.

Cada institució educativa ha valorat el treball fet en el quadrienni tancat per, planificar el futur, tot tenint un bon diagnòstic de la situació del moment present. Així, cada comunitat educativa ha formulat propostes, en forma d’objectius, orientades a obtenir un servei de més qualitat i més fidel a la nostra comunitat per als propers 4 anys.

L’alumnat i els pares i mares hem estat presents en aquest procés d’una manera particular, treballant propostes en el sí de l’AMPA i del consell d’alumnes delegats de cada escola. Posteriorment s’han posat en comú aquestes aportacions en la Federació d’AMPA, que engloba les 21 escoles de Catalunya i en el Consell de Delegats de l’Escola Pia de Catalunya. L’aportació d’aquests col·lectius ha donat com a resultat a 3 polítiques: la d’institució, alumnes i pares i mares, específiques per cada col·lectiu.

No cal dir l’important rellevància de tenir unes polítiques que parlen de la implicació de l’alumnat i les mares i pares en el procés educatiu i que persegueixen la finalitat de fer cada dia millors les nostres Institucions Educatives.

De la POLÍTICA 1, l’institucional, en destaquem la voluntat d’introducció del “Projecte per a la interdisciplinarietat a l’aula”, mireu dos vídeos adjunts. La POLÍTICA ALUMNAT, fa palesa la seva intenció “d’enfortir la seva participació en cada institució educativa i en el secretariat”, en una escola de forma activa amb la sostenibilitat i els bons hàbits alimentaris. També en la necessitat de que l’escola organitzi activitats que impliquin els alumnes en l’entorn a nivell social, cultural, grups de fe i/o reflexió, tot promovent el sentiment de pertinença a l’Escola Pia.

Parlant ja particularment de la POLÍTICA DE PARES I MARES, els seus objectius i indicadors, són una síntesi de les propostes que s’han fet. Aquesta elaboració col·laborativa entre totes les AMPES de la Federació ha ajudat a crear un document més fidel a la voluntat i als anhels de les persones i equips que conformen les nostres institucions educatives.

Amb aquest valuós material, resultat de mesos de treball i reflexió, ja estem en disposició de decidir les línies d’actuació i emprendre el pla estratègic 2015-2019, amb el desplegament d’objectius i accions que ens ajudaran a fer realitat la política aprovada per les AMPES.

Cal agrair el treball de totes les persones que, des del seu equip de treball, han fet aportacions. Totes elles han estat importants per construir aquest recull de polítiques que demostra la vitalitat de la nostra Institució: És el retrat de l’escola que volem construir i dibuixa per a tots un futur engrescador.

Volem acabar amb unes paraules d’en Jaume Pallaroles, Provincial i President de l’Assemblea, que deixava el càrrec en aquell moment.

 • “Volem transmetre el goig de viure en senzillesa, en els valors que brollen del ser i no del tenir”

 • “Junts decidim les noves respostes a les preguntes que ens fa la societat”

 • “El patrimoni de l’Escola Pia sou vosaltres, som nosaltres. Acceptem la responsabilitat”


POLÍTICA DE PARES I MARES

Desplegar el projecte compartit en tot l’àmbit de les Institucions Educatives dels centres docents.

Objectiu 1:

Millorar la participació de les famílies en el marc del projecte compartit durant tot el període de la VII Assemblea de les Institucions Educatives.

Indicadors

 • 1. Que s’hagi integrat les eines de comunicació Escola-AMPA (concretar en web, xarxes socials, calendari…).

 • 2. Que s’hagi creat un pla de formació adreçat als pares i mares delegats de cada institució educativa per tal de desenvolupar el seu rol i fomentar la seva implicació en el context del Projecte Compartit.

 • 3. Que s’hagi creat un pla de voluntariat adreçat als pares i mares de cada institució educativa a fi de fomentar la participació i la implicació de les famílies en les diferents activitats de l’AMPA, de l’Escola i dels alumnes, fomentant la bona convivència.

 • 4. Que s’hagi creat a les diferents escoles una comissió mixta de pastoral, integrada per pares, alumnes grans i el coordinador responsable de l’Escola.

 • 5. Que s’hagin potenciat activitats i formació en la dimensió emocional i interior per a les famílies. Xerrades, grups de reflexió i/o de fe per a alumnes grans i antics alumnes.

Vídeo 1: Interdisciplinarietat a l’aula

Vídeo 2: Projecte per a la Interdisciplinarietat a l’aula

Polítiques i objectius aprovats

About tuetsampa

Associació de pares i mares de l'Escola Pia de Sabadell

Posted on Octubre 9, 2015, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Comentaris tancats a Polítiques, objectius i indicadors 2015/2019.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: